Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zaprešiću
Podnijet istražni zahtjev protiv 52-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti

Općinsko državno odvjetništvo u Zaprešiću je, po primitku kaznenih prijava, podnijelo Županijskom sudu u Zagrebu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1956.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263 st. 1 Kaznenog zakona i teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 271 st. 3 Kaznenog zakona s prijedlogom da se protiv osumnjičenika odredi pritvor. (2. 5. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 52-godišnjak oko 22,55 sati 27. travnja 2008. u Zaprešiću ispalio osam hitaca iz pištolja u vrata stana jedne obitelji, svjestan da time može ugroziti tjelesni integritet stanara i pristajući na to, pri čemu su se dva zrna zaustavila u zidu dnevnog boravka iznad trosjeda na kojem su se u tom trenutku nalazili ukućani.
Ujedno, osnovano se sumnja da je 29. travnja 2008. u Zaprešiću, olako držeći da do štetnih posljedica neće doći, ostavio bez nadzora napunjeni pištolj čime ga je učinio dostupnim maloljetnom sinu (1992.) a koji ga je uzeo i pokazivao maloljetnom prijatelju (1993.). Tom je prilikom došlo do opaljenja pištolja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda 15-godišnjem prijatelju.
U istražnom je zahtjevu predloženo da se protiv osumnjičenika odredi pritvor temeljem čl. 102 st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.