Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnijet istražni zahtjev protiv 33-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je Županijskom sudu u Rijeci istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz čl. 90. Kaznenog zakona u svezi čl. 33. st. 1. KZ-a. (9. 5. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da se osumnjičenik oko 22 sata 7. svibnja 2008., nakon što ga je vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Rijeci prvo opomenuo, a potom i izbacio iz ugostiteljskog objekta zbog narušavanja javnog reda i mira, vratio pred ugostiteljski objekt s namjerom da liši života vlasnika objekta. Osnovano se sumnja da je prema vlasniku objekta iz pištolja, kojeg je ilegalno posjedovao, ispalio jedan hitac, a kada ga je po ulasku u objekt vlasnik uz pomoć stolice uspio izgurati na prostor ispred objekta, osumnjičenik je prema njemu ispalio tri hica te ga je jedan pogodio i nanio mu prostrijelnu ranu u predjelu desnog kuka. Ozlijeđeni ga je vlasnik usprkos ozljedi uspio oboriti na tlo pri čemu je osumnjičeniku ispao pištolj i tako ga zaustavio u daljnjoj namjeri.
Budući da je osumnjičenik ranije osuđivan zbog kaznenih djela imovinskog karaktera i poznat po nasilnom ponašanju, državno je odvjetništvo predložilo određivanje pritvora protiv njega temeljem čl. 102. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a.