Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnijet istražni zahtjev protiv 42-godišnjaka zbog zlouporabe opojne droge

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je Županijskom sudu u Rijeci istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela zlouporabe opojne droge iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. (15 . 5. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnjak tijekom 2000. godine u Pragu radi prijenosa preko državne granice na teritorij Republike Italije u osobno vozilo marke Mercedes njemačkih registarskih oznaka, vlasništvo hrvatskog državljanina za sada neotkrivenog identiteta, sakrio količinu od 6,1 kg droge heroin, a sve kako bi ga dalje stavio u prodaju na ilegalnom narko tržištu. Osnovano se sumnja da je dao upute o krajnjem odredištu na području grada Milana, a za prijevoz mu obećao i dao novčanu nagradu. No, intervencijom talijanske policije pronađena je i zaplijenjena navedena količina heroina i dvije su osobe uhićene.
Ujedno se osnovano sumnja da je tijekom lipnja 2002. godine u Rijeci posredovao prilikom prodaje opojne droge heroin između dva hrvatska državljanina, i da je u ta tri navrata obavljena prodaja ukupno 1,5 kg heroina za ukupni iznos od 45.000 njemačkih maraka.
U istražnom zahtjevu predloženo je određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja počinjenja kaznenog djela, a isto tako i zbog utjecaja na daljnji tijek istražnog postupka, te imajući u vidu i okolnosti izvršenja kaznenih djela odnosno količine droge heroin koja je u navedenim prilikama prebacivana preko granice odnosno prodavana.