Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnesen istražni zahtjev protiv 22-godišnjaka zbog silovanja, teškog ubojstva i teške krađe

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci istražni zahtjev protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela silovanja iz čl. 188. st. 1. Kaznenog zakona, teškog ubojstva iz čl. 91. t. 5. KZ-a i teške krađe iz čl. 217. st. 1. KZ-a. (21. 5. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak oko 22 sata 18. svibnja 2008. došao do kuće, odnosno stana oštećene (1945.) i, u nakani da ju prisili na spolni odnos, s više je udaraca šakama u glavu i tijelo svladao njen otpor te ju silovao. Osnovano se sumnja da je, u strahu kako bi dozivanjem oštećene mogao biti otkriven, dio odjevnog predmeta ugurao oštećenoj u usta zatvorivši joj dišne puteve te ju usmrtio stišćući je rukom u predjelu vrata. Tijelo oštećene je ugurao u spremište ispod stepenica i potom iz njene spavaće sobe uzeo zlatni i drugi nakit te napustio kuću zaključavši prethodno vrata i bacivši ključ.
Predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi pritvor zbog opasnosti od bijega, opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke i zbog teških okolnosti pod kojima je kazneno djelo počinjeno.