Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Završeno ovogodišnje savjetovanje državnih odvjetnika

Ovogodišnje dvodnevno savjetovanje Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Mladena Bajića sa županijskim i općinskim državnim odvjetnicima održano je 29. i 30. svibnja u Zadru. Na početku prvog dana okupljenim se državnim odvjetnicima obratila ministrica pravosuđa Ana Lovrin te ih upoznala sa poduzetim i dosad ostvarenim koracima u reformi pravosuđa ali je i, istaknuvši ustavni položaj samostalnog i neovisnog državnog odvjetništva, izrazila potporu državnim odvjetnicima u njihovom daljnjem radu.
Ovogodišnja nagrada povodom Dana državnog odvjetništva dodijeljena je zamjenici Ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Sajonari Čulina zbog stručnog i angažiranog rada na predmetu USKOK-a. (30. 5. 2008.)
Sudionici ovogodišnjeg savjetovanja razmatrali su rad državnih odvjetništava tijekom 2007. i u prva tri mjeseca 2008. godine te istaknuli prioritetne poslove i ciljeve za tekuću godinu a značajan dio svog radnog dijela posvetili su rezultatima pregleda županijskih i općinskih državnih odvjetništava i to po kaznenim i građansko-upravnim odjelima te u državnoodvjetničkoj upravi istaknuvši prijedloge za unaprjeđenje rada. Nakon izlaganja i rasprave o načinu primjene i nadzoru nad primjenom Etičkog kodeksa državnih odvjetnika te načinu rješavanja pitanja iz primjene kodeksa izabrano je Etičko povjerenstvo radi poštovanja i tumačenja kodeksa, a sudionici savjetovanja iznijeli su i iskustva u početnoj primjeni Upute o ocjenjivanju i moguće promjene radi lakšeg i objektivnijeg ocjenjivanja. Završeno ovogodišnje savjetovanje državnih odvjetnika �D;�A; �D;�A;