Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru 
Predloženo provođenje istražnih radnji protiv 44-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći teško ozlijeđenoj osobi

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je provođenje istražnih radnji protiv hrvatskog državljanina (1964.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći iz članaka 272. st. 1. Kaznenog zakona i 273. st. 1. KZ-a. (2. 6. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 44-godišnjak 30. svibnja 2008. u Zadru pod utjecajem alkohola (koncentracija od 2,26 g/kg) upravljao osobnim automobilom i da je prošao kroz raskrižje na kojem je promet reguliran semaforima u vrijeme dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svijetlo. Uslijed navedenog, automobilom je udario u dvije pješakinje, odnosno 10-godišnju i 11-godišnju djevojčicu koje su prelazile kolnik preko pješačkog prijelaza nanijevši im više teških tjelesnih ozlijeda. Osnovano se sumnja da se osumnjičenik bez zaustavljanja udaljio s mjesta nesreće, ali je ubrzo pronađen i uhićen.
Predloženo je određivanje pritvora protiv osumnjičenika zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak i da će ponoviti kazneno djelo iako mu je zbog prometnih prekršaja prije mjesec dana oduzeta vozačka dozvola.