Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijeta tužba protiv Golf&Country Cluba Zagreb radi stjecanja bez osnove

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je Općinskom građanskom sudu u Zagrebu tužbu protiv trgovačkog društva Golf&Country Club Zagreb radi isplate više od šest milijuna kuna zbog protupravne eksploatacije šljunka. (6. 6. 2008.)
Tijekom 2006. godine u nekoliko su navrata obavljeni inspekcijski nadzori (uvid na terenu i uvid u situacijsku kartu) prilikom kojih je utvrđeno da se rudarski radovi na eksploatacijskom polju Savski nasip obavljaju izvan granice otkopavanja odobrenom prema Glavnom rudarskom projektu eksploatacije građevnog pijeska i šljunka na predmetnom polju koji je sastavni dio rudarske koncesije za izvođenje rudarskih radova.
Budući da je Zakonom o rudarstvu određeno da je rudno blago dobro od interesa za Republiku Hrvatsku te da je u njenom vlasništvu, Županijsko je državno odvjetništvo u Zagrebu pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu provelo postupak osiguranja dokaza na eksploatacijskom polju te je zatražilo kombinirano rudarsko, geološko i geodetsko vještačenje, a nakon svega provedenog je podnijelo tužbu radi stjecanja bez osnove.