Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Predstavljen tzv. "Case Tracking System" projekt - sustav namijenjen državnim odvjetništvima radi upravljanja kaznenim predmetima

U sklopu zajma Svjetske banke razvijen je informatički sustav za upravljanje sudskim predmetima (ICMS) a implementiranim rješenjima IBM-a koristi se i uvodi u nekoliko sudova u Republici Hrvatskoj.
Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj doniralo je sredstva Državnom odvjetništvu za razvoj projekta elektronskog vođenja i upravljanja kaznenim predmetima te je krajem siječnja 2008. godine sklopljen ugovor s IBM-om Hrvatska d.o.o. kako bi se korištenjem postojećeg rješenja i platforme automatiziralo vođenje evidencija o kaznenim predmetima (CTS) Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, koji sustav će se kasnije proširiti i nadograditi u ICMS. (23. 6. 2008.)
Predstavljen tzv. Case Tracking System projekt  �D;�A;

Tzv. "Case Tracking System" zajednički su predstavili Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić, Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Robert Anthony Bradtke i Glavni direktor IBM-a Hrvatska d.o.o. Ivan Vidaković.
Donacijom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država osigurana su potrebna sredstva da IBM Hrvatska d.o.o. razvije i instalira sustav za državna odvjetništva, i to u prvotne četiri pilot-lokacije odnosno u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, Županijskom državnom odvjetništvu u Zlataru i Županijskom državnom odvjetništvu u Puli.
Sustav će omogućiti da državna odvjetništva na učinkovit i uspješan način upravljaju kaznenim predmetima i vode njihovu evidenciju, a njime bi se omogućio istovremeni uvid u bitne informacije o predmetu - u kojoj je fazi rad na predmetu i kod kojeg je zamjenika u radu, te bi se poboljšao nadzor nad radom zamjenika što bi doprinijelo njihovom objektivnom ocjenjivanju.

Predstavljen tzv. Case Tracking System projekt  �D;�A;

Istom je prilikom demonstriran i video konferencijski sustav kojeg su Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske osigurali Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država.
Sustavi za video konferencije instalirani su u sedam županijskih državnih odvjetništava: Zagreb, Rijeka, Pula, Vukovar, Osijek, Dubrovnik i Split, omogućujući da državni odvjetnici i zamjenici iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta izravnim kontaktom imaju uvid u predmete te da raspravljaju o predmetima državnih odvjetništava sa područja cijele Republike Hrvatske, omogućit će i obavljanje razgovora sa svjedocima diljem zemlje.