Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Odbačena kaznena prijava Branimira Glavaša protiv Krunoslava Fehira

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, na osnovi čl. 174. st. 1. i 5. Zakona o kaznenom postupku donijelo rješenje kojim odbacuje kaznenu prijavu Branimira Glavaša protiv Krunoslava Fehira zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe osiguranja iz čl. 225. st. 1. Kaznenog zakona i krivotvorenja isprave iz čl. 311. st. 1. KZ-a. (30. 6. 2008.)
Naime, u spomenutoj se prijavi navodi kako je Krunoslav Fehir u srpnju 2005. godine, a nakon prometne nesreće u kojoj je na njegovom osobnom automobilu pričinjena totalna šteta, s nepoznatim službenikom tvrtke Croatia osiguranje d.d. sklopio ugovor o kasko osiguranju tog vozila, a zatim temeljem tako krivotvorene (antidatirane) dokumentacije, kod istog osiguravajućeg društva nezakonito naplatio nastalu materijalnu štetu u iznosu od 87,000,00 kuna.
Međutim, na osnovi rezultata provedene kriminalističke obrade i rezultata interne revizije u tvrtki Croatia osiguranje d.d., nedvojbeno je utvrđeno da je navedena polica osiguranja sastavljena prije opisane prometne nezgode te da su i zahtjev i isplata materijalne štete u cijelosti bili osnovani.
Sukladno utvrđenim rezultatima, kaznena prijava je odbačena kao neosnovana.