Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Podnijet istražni zahtjev protiv šest osoba zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podnijelo je 2. srpnja 2008. istražni zahtjev istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu protiv petorice hrvatskih državljana (1978., 1980., 1978., 1981. i 1978.) te državljanina Bosne i Hercegovine (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. KZ-a. (10. 7. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici u prvoj polovici 2008. godine iz Bosne i Hercegovine unosili na teritorij Republike Hrvatske značajne količine opojnih droga (marihuana, kokain, amfetamini) nakon čega su navedenu drogu prodavali na tzv. narko tržištu u Republici Hrvatskoj. Osnovano se sumnja da su jednom prilikom iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku unijeli preko šest kilograma opojne droge marihuana koju su zatim prodali kupcima iz Zagreba za neutvrđeni novčani iznos, a koji su 9. svibnja 2008. uhićeni na naplatnoj postaji Ivanja Reka pri čemu im je droga oduzeta. Ujedno, osnovano se sumnja da su se ovi osumnjičenici bavili i ilegalnim unosom cigareta na teritorij Republike Hrvatske te je utvrđeno da su unijeli 97.000 kutija cigareta i potom ih prodavali na ilegalnom tržištu.
Na prijedlog državnog odvjetništva sud je protiv petorice osumnjičenika odredio 30-dnevni pritvor temeljem čl. 102. st.1. toč. 3 i 4.