Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podnijet istražni zahtjev protiv 28-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i prijetnje

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91. st. 1. t. 2. u svezi s čl. 33. Kaznenog zakona, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 1. KZ-a i prijetnje iz čl. 129. st. 2. KZ-a. (17. 7. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da se 28-godišnjak oko 11,47 sati 14. srpnja 2008. u Ulici Ivana Meštrovića u Karlovcu verbalno prepirao sa nevjenčanom suprugom (1978.) u vrijeme dok su oboje bili u osobnom vozilu. Znajući da je 30-godišnjakinja u osmom mjesecu trudnoće, osumnjičenik je u cilju da je usmrti, daljinskim upaljačem aktivirao eksplozivnu napravu koju je sam ručno izradio i držao u jednoj torbici. U eksploziji je 30-godišnjakinja zadobila ranu gornjeg ekstremiteta te prsnog koša i trbušne stjenke.
Osnovano se sumnja da je 28-godišnjak 14. srpnja 2008. u stanu u kojem boravi u Karlovcu, suprotno odredbi čl. 7. st. 1. t. 1. Zakona o oružju, posjedovao automatsku pušku M-70 AB-2 sa dva okvira streljiva, upaljač za protupješadijsku minu PM-2, vojni eksploziv TNT, komade sporogorećeg štapina, jednu eksplozivnu napravu ručne izrade i dr. Ujedno se osnovano sumnja da je oko 23 sata 15. svibnja 2008. u obiteljskoj kući u Belajskim Poljicama, bez ikakvog povoda i držeći u ruci automatsku pušku, prijetio svojoj nevjenčanoj supruzi D. M. i njenoj majci.
Predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 2. i 4. Zakona o kaznenom postupku.