Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli
Podnijet istražni zahtjev protiv 56-godišnjakinje zbog razbojničke krađe te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je Županijskom sudu u Puli istražni zahtjev protiv slovenske državljanke (1952.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo razbojničke krađe i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. (17. 7. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 56-godišnjakinja oko 9,30 sati 12. srpnja 2008. u jednoj trgovini u Rovinju, a s ciljem da se neosnovano imovinski okoristi, u kolica stavila raznu robu u vrijednosti od oko 1.030,00 kuna i kameni sat na stalku te je s kolicima napustila trgovinu bez da ju je platila. Jedna ju je zaposlenica trgovine primijetila i sustigla ispred ulaza te upitala za račun, na što je osumnjičenica, u namjeri zadržavanja robe, iz kolica izvadila zasad neutvrđeni predmet i udarila ju te odgurnula. Ostavivši robu ali sa kamenim satom u rukama sjela je u svoj osobni automobil i, pristajući da ih tjelesno ugrozi, osobnim automobilom nasrnula na druge zaposlenike koji su izašli iz trgovine u namjeri da ju zaustave u odlasku.
Predloženo je da se protiv osumnjičenice odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 1. ZKP-a zbog postojanja okolnosti koje upućuju na opasnost da će osumnjičena pobjeći ukoliko bi joj se omogućio boravak na slobodi (strana državljanka).