Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podnijet istražni zahtjev protiv tri osobe zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je istražni zahtjev protiv tri osobe (1985., 1975. i 1982.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva iz čl. 218. st. 2. Kaznenog zakona. (24. 7. 2008.)
Osnovano se sumnja da su osumnjičenici oko 3 sata 8. srpnja 2008., maskirani i držeći pištolje nepoznate marke, ušli u benzinsku postaju na Križevačkoj cesti u Koprivnici. S uperenim pištoljima od dvoje su djelatnika zatražili da im predaju sav novac iz sefa i kase te su, nakon što im je jedan od djelatnika otvorio kasu i sef, uzeli sav novac i više komada bonova za mobitel.
U istražnom je zahtjevu predloženo određivanje pritvora protiv svih osumnjičenika i to iz pritvorskih razloga iz čl. 102. st. 1. toč. 1., 2., 3. i 4. ZKP-a. Naime, radi se o osobama bez stalnog prebivališta, a jedan od osumnjičenika je i državljanin druge države. Osumnjičenici nisu zaposleni i nemaju stalnih prihoda te postoji bojazan da će nastaviti sa vršenjem istovrsnih kaznenih djela, i postoji bojazan da će utjecati na svjedoke, dok okolnosti izvršenja djela ukazuju na osnovanost da se pritvor odredi i zbog osobito teških okolnosti djela.