Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Požegi
Podnijeta žalba na rješenje o ukidanju pritvora

Istražni sudac Županijskog suda u Požegi donio je rješenje o ukidanju pritvora dvojici od ukupno šestero osumnjičenika u kaznenom predmetu koji se protiv njih vodi zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120. st. 1. OKZ-a RH.
Županijsko državno odvjetništvo u Požegi uložilo je žalbu na takvo rješenje i istaknulo da i nadalje postoje osobito teške okolnosti te da pritvor protiv osumnjičenika treba i dalje biti određen. (25. 7. 2008.)
Istražni sudac u svom je rješenju izrazio mišljenje kako u odnosu na obojicu osumnjičenika (1966. i 1967.) više ne stoje razlozi za pritvor, odnosno osobito teške okolnosti iz članka 102. stavka 1. točke 4. Zakona o kaznenom postupku.
Naime, iako je istražni sudac 21. srpnja 2008. donio rješenje o proširenju istrage i iako je 18. srpnja 2008. donio rješenje o produljenju pritvora za obojicu osumnjičenika, nejasno je na temelju čega je istražni sudac s današnjim datumom, 25. srpnja, donio rješenje o ukidanju pritvora budući da i dalje egzistiraju isti pritvorski razlozi.