Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Ludbregu
Podignuta optužnica protiv četiri osobe zbog krivotvorenja novca i davanja lažnog iskaza

Općinsko državno odvjetništvo u Ludbregu podiglo je pred Općinskim sudom u Ludbregu optužnicu protiv hrvatskih državljana E. F. (1974.), A. M. T. (1989.), M. T. (1989.) i K. P. (1987.) zbog počinjenja kaznenih djela krivotvorenja novca iz čl. 274. st. 1. Kaznenog zakona i davanja lažnog iskaza iz čl. 303. st. 2. KZ-a. (1. 8. 2008.)
Optužnicom se okrivljenicima E. F., M. T. i K. P. stavlja na teret da su 25. svibnja 2008., osam krivotvorenih novčanica od po sto eura, a koje je prethodno pribavio E. F., na benzinskoj postaji u Varaždinu razmijenili u hrvatske kune te su za njih od prodavača dobili iznos od 5.571,68 kuna. Okrivljenike E. F. i A. M. T. se tereti da su 20. lipnja 2008. u Ludbregu i Martijancu, iako su znali da imaju lažne novčanice eura, razmijenili ih u dvije prodavaonice i u jednom ugostiteljskom objektu, dobivši za njih iznose od po 1.400,00 kuna pri čemu prodavači nisu posumnjali u njihovu ispravnost.
Okrivljenika E. F. ujedno se tereti da je 23. listopada 2007. u Policijskoj upravi varaždinskoj, a u cilju dobivanja nove vozačke dozvole, ovlaštenoj djelatnici na zapisnik neistinito naveo gubitak novčanika u kojem se nalazila vozačka dozvola, iako je znao da to nije istina jer vozačku dozvolu nije izgubio, no službena mu je osoba u uvjerenju kako je njegov navod istinit, izdala novu vozačku dozvolu.
Protiv okrivljenika E. F. je predloženo produljenje pritvora na temelju odredbe čl. 102. st. 1. t. 2. i 3. ZKP-a.