Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću
Podnijet istražni zahtjev protiv 53-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podnijelo Istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1955.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. Kaznenog zakona. (19. 8. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 53-godišnjak oko 21,30 sati 17. kolovoza 2008. upravljao pod utjecajem alkohola (koncentracija od 2,61 g/kg apsolutnog alkohola u krvi) osobnim automobilom marke Alfa Romeo kolnikom državne ceste broj 50 prema Gospiću kroz naselje Bilajsko Novoselo. Uslijed alkoholiziranosti i nesposobnosti za vožnju te ne poduzevši niti jednu radnju radi izbjegavanja naleta, 53-godišnjak je vozilom udario u dvojicu pješaka (1973. i 1979.) koji su se propisno kretali svojom lijevom stranom kolnika. Obojica pješaka su pri naletu vozila zadobila višestruke ozljede od kojih je jedan preminuo na mjestu događaja, a drugi u Općoj bolnici u Gospiću.
U istražnom je zahtjevu predloženo da se protiv osumnjičenika odredi pritvor zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo (čl. 102. st. 1. t. 3. ZKP-a).