Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podignuta optužnica protiv T. N. zbog ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv T. N. (1941.) zbog počinjenja kaznenih djela ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 3. i 1. KZ-a. (4. 9. 2008.)
Optužnicom mu se stavlja na teret da je u večernjim satima 22. lipnja 2008. u dvorištu kuće u Koprivničkoj ulici broj 44 (Križevci) s tri hica iz pištolja marke Browning kalibar 7,65 mm usmrtio oštećenika T. P. Istovremeno su u neposrednoj blizini oštećenika bile još dvije osobe čijih je prisutnosti okrivljenik bio svjestan. Naime, okrivljenika se tereti da je usmrtio T. P. u trenutku kada mu je T. P. bio okrenut leđima te se sklanjao od njega bijegom preko žičane ograde prema svojoj kući.
Okrivljenik se temeljem rješenja istražnog suca nalazi u pritvoru zbog osobito teških okolnosti počinjenja djela (čl. 102. st. 1. toč. 4. ZKP-a) te je u optužnici predloženo produljenje pritvora.