Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnijet istražni zahtjev protiv dvojice osumnjičenika zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana (1970. i 1977.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teškog ubojstva iz čl. 91. st. 1. toč. 4. Kaznenog zakona. (4. 9. 2008.)
Prema do sada utvrđenim okolnostima, postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici odvukli 59-godišnjeg hrvatskog državljanina prema željezničkom tunelu Zagrad u Rijeci u nakani da mu oduzmu novac i vrjednije predmete. Osnovano se sumnja da su mu oduzeli novčanik te ga manjim kamenom udarili u zadnji dio glave od kojeg je oštećeni ošamućen zateturao, a potom su ga oborili na tlo i većim mu kamenom zadali više  udaraca u glavu nanijevši mu višestruke teške ozljede glave sa mnogostrukim prijelomom lica i lubanjske osnovice (teški edem i nagnječenje mozga) od kojih je ozljeda oštećeni muškarac i preminuo.
U istražnom je zahtjevu predloženo da se protiv obojice osumnjičenika odredi mjera pritvora zbog opasnosti da bi mogli utjecati na predložene svjedoke kao i zbog okolnosti pod kojima je kazneno djelo počinjeno (čl. 102. st. 1. toč. 2. i 4. ZKP-a).