Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli
Podnijet optužni prijedlog protiv V. D. zbog prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je Općinskom sudu u Puli optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina V. D. (1957.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine - prijevarom iz čl. 224. st. 1. Kaznenog zakona. (4. 9. 2008.)
Općinsko državno odvjetništvo u Puli ispričava se zbog pogreške u prijepisu priopćenja budući da su objavljeni netočni inicijali okrivljenika. Okrivljenikovi inicijali su V. D. (5. 9. 2008.)
Optužnim mu se prijedlogom stavlja na teret da je 28. srpnja 2007. u Banjolama, s namjerom da se neosnovano imovinski okoristi, kao vlasnik i djelatnik trgovačkog društva, neistinito predočio poljskom državljaninu da je u njegov osobni automobil Opel Zafira ugrađen zamjenski rabljeni motor te ga je za tu uslugu zatražio isplatu iznosa od 20.300 kuna iako je znao da zamjenski motor nije ugrađen nego da je jedan od servisera samo popravio motor automobila za iznos od 3.580,11 kuna. Uvjeren u instaliranje zamjenskog motora, poljski je državljanin platio okrivljeniku 20.300 kuna.