Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv S. B. zbog silovanja, teškog ubojstva i teške krađe

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv državljanina Bosne i Hercegovine S. B. (1986.) zbog počinjenja kaznenih djela silovanja iz čl. 188. st. 1. Kaznenog zakona, teškog ubojstva iz čl. 91. t. 5. KZ-a i teške krađe iz čl. 217. st. 1. toč. 5. KZ-a. (13. 9. 2008.)
Tereti ga se da je oko 22 sata 18. svibnja 2008. u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu oštećene (1945.), a u kojoj je bio podstanar, u nakani da ju prisili na spolni odnos, s više je udaraca šakama u glavu i tijelo svladao njen otpor te ju silovao. U strahu kako bi njenim dozivanjem mogao biti otkriven, dio njenog odjevnog predmeta ugurao joj je u usta zatvorivši joj dišne puteve te ju usmrtio stišćući je rukom u predjelu vrata. Tijelo oštećenice je ugurao u spremište ispod stepenica i potom iz njene spavaće sobe uzeo zlatni i drugi nakit te napustio kuću zaključavši potom vrata i bacivši ključ.
Predloženo je da se protiv okrivljenika produlji pritvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog teških okolnosti pod kojima je kazneno djelo počinjeno.