Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet optužni prijedlog protiv M. Š. i N. P. zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužni prijedlog protiv hrvatskih državljana M. Š. (1967.) i N. P. (1982.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela - teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju iz čl. 99. st. 1. i 4. Kaznenog zakona u svezi čl. 33. st. 1. KZ-a. (11. 9. 2008.)
Optužnim ih se prijedlogom tereti da su oko 8,15 sati 16. svibnja 2008. u Zagrebu; na traženje nepoznate osobe za iznos od 3.000 eura, zajedno i u cilju da teško tjelesno ozlijede I. R. te u skladu sa takvim prethodnim dogovorom; prišli I. R. i, u trenutku dok je on razgovarao na mobitel te prilazio parkiranom osobnom automobilu, okrivljeni N. P. ga je iritirajućim sprejem (tzv. suzavcem) pošpricao po licu i očima te ga zaslijepio. Potom mu je s desne strane prišao okrivljeni M. Š. i metalnom ga palicom više puta udario po glavi i tijelu te lijevoj ruci kojom se branio od udaraca. Obojica okrivljenika su se nakon toga udaljila u nepoznatom smjeru.
U optužnom je prijedlogu predloženo da se okrivljenicima M. Š. i N. P. produlji pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku, dok je od nadležne policijske uprave zatražen nastavak kriminalističke obrade u cilju utvrđivanja identiteta nepoznate osobe.