Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijet optužni prijedlog protiv R. K. zbog napada na službenu osobu, nanošenja teške tjelesne ozljede i zlouporabe opojnih droga

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je Općinskom sudu u Osijeku optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina R. K. (1980.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda - napada na službenu osobu iz čl. 318. st. 1. Kaznenog zakona, kaznenog djela protiv života i tijela - teške tjelesne ozljede iz čl. 99. st. 1. KZ-a, i kaznenog djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom - zlouporabom opojnih droga iz čl. 173. st. 1. KZ-a. (23. 9. 2008.)
Okrivljeniku je stavljeno na teret da je u večernjem satima 19. rujna 2008. u Osijeku, nakon što je pri policijskoj kontroli zaustavljen u prometu i nakon što su policijski službenici, prethodno se legitimiravši službenim ispravama, zatražili od njega da iziđe iz vozila, stavio vozilo u pogon i naglo zatvorio vrata osobnog automobila, uslijed čega je policijskom službeniku koji je držao vrata slomio prst na lijevoj ruci. Tereti ga se da je potom osobnim automobilom krenuo prema policijskom službeniku koji je stajao ispred njega, a on se u cilju izbjegavanja naleta okrivljenikovog vozila bacio u stranu, a poslije netom izrečenih upozorenja ispalio je više hitaca u donji dio automobila i gume. Nakon kraće potjere, okrivljenik je uz uporabu fizičke sile svladan i uhićen. Naknadnom pretragom njegove obiteljske kuće pronađeno je 20 tableta opojne droge heptanona (metadon).
Protiv okrivljenika, koji je uhićen i nalazi se u Zatvoru Osijek, predloženo je određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.