Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Podignut optužni prijedlog protiv D. B. zbog tri teške krađe i pokušaja teške krađe

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podignulo je pred Općinskim sudom u Poreču optužni prijedlog protiv državljanina Republike Srbije D. B. (1973.) zbog počinjenja četiri kaznena djela protiv imovine, odnosno tri teške krađe iz čl. 217. st. 1. t. 1. i st. 2. t. 1. Kaznenog zakona i jedne teške krađe u pokušaju iz čl. 217. st. 1. t. 1. i st. 2. t. 1. u svezi s čl. 33. st. 1. i 2. KZ-a. (26. 9. 2008.)
Okrivljenika se tereti da je od 24. lipnja do 8. srpnja 2008. zajedno s još dvije osobe na području Poreča, Vrsara, Umaga i Novigrada, podobnim alatom nasilno otvorio zaključana vrata osobnih vozila marke Porche Cayenne, i ulaskom u njih podobnim ih alatom (izrađenim posebnim kompjutorskim programom) stavio u pogon i odvezao u za sada nepoznatom pravcu. Tereti ga se da je na opisani način, s još najmanje dvije osobe, otuđio tri vozila marke Porche Cayenne, a jedno je pokušao otuđiti no spriječio ga je alarm vozila.
Predmetna vozila bila su u vlasništvu stranih državljana koji su u Republici Hrvatskoj boravili na odmoru, a vrijednost otuđenih vozila iznosi oko 1.313.000,00 kuna.
Protiv okrivljenika D. B. je, na prijedlog državnog odvjetništva a temeljem čl. 102. st. 1. t. 1. i 2. Zakona o kaznenom postupku, određen pritvor. Protiv dvojice supočinitelja istražni je sudac također odredio pritvor i naložio izdavanje tjeralice.