Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijet optužni prijedlog protiv J. H. zbog podvođenja i A. Đ. zbog zlouporaba opojnih droga

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je Općinskom sudu u Osijeku optužni prijedlog protiv hrvatske državljanke J. H. (1973.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv spolne slobode – podvođenja iz čl. 195. st. 2. Kaznenog zakona i hrvatskog državljanina A. Đ. (1974.) zbog počinjenja kaznenih djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom - zlouporabom opojnih droga iz čl. 173. st. 1., 4. i 5. KZ-a. (3. 10. 2008.)
Prvookrivljenici J. H. optužnim se prijedlogom stavlja na teret da je od početka 2006. godine do 29. rujna 2008. u Osijeku u cilju ostvarivanja dobiti, u prostorijama salona za masažu organizirala četiri ženske osobe koje su muškim klijentima pružale razne seksualne usluge. Navedene usluge su naplaćivale u iznosima od 400 do 700 kuna, a prvookrivljenica je tako pribavljen novac dijelila sa djelatnicama koje su pružale usluge. Drugookrivljeniku je stavljeno na teret da je u prostorijama istog salona za masažu držao dva paketića opojne droge marihuane i 40 sjemenki marihuane namijenjene uzgoju te da je jednoj osobi davao na uživanje opojnu drogu marihunu.
Protiv prvookrivljenice koja je uhićena i nalazi se u Zatvoru Osijek, predloženo je određivanje pritvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke.