Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Đakovu
Podnijet istražni zahtjev protiv 30-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Đakovu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272 st. 1. i 3. Kaznenog zakona. (30. 10. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,31 promila u krvi) i brzinom koja je bila veća od dozvoljene 15. listopada 2008. upravljao osobnim automobilom kolnikom županijske ceste broj 4163 iz smjera Trnave prema Novom Topolju, odnosno suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Uslijed alkoholom bitno umanjenih vozačkih sposobnosti i nedozvoljene brzine kretanja izgubio je kontrolu nad upravljačem vozila i u lijevom zavoju sletio s ceste te udario u odvodni kanal pri čemu su njegovi suputnici (1983. i 1987.) zadobili teške tjelesne ozljede, dok je S. H. (1971.) zbog zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće.
Budući da je osumnjičenik do sada više puta prekršajno kažnjavan zbog vožnje pod utjecajem alkohola i nedozvoljene brzine te mu je izricana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, povodom prijedloga državnog odvjetništva određen mu je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.