Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podnijet optužni prijedlog protiv S. K., A. D., K. D., N. P. i Ž. P. zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i krivotvorenja isprave

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je Općinskom sudu u Rijeci optužni prijedlog protiv S. K. (1973.), A. D. (1982.), K. D. (1960.), N. P. (1971.) i Ž. P. (1953.) zbog počinjenja kaznenih djela protiv javnog reda - nedozvoljenim posjedovanjem oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335 st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv vjerodostojnosti isprava - krivotvorenjem isprave iz čl. 311 st. 1. i 2. KZ-a. (30. 10. 2008.)
Okrivljenicima se stavlja na teret da su tijekom duljeg razdoblja sve do listopada 2008. godine u Rijeci, Gomirju, Ogulinu i Vrbovskom neovlašteno posjedovali veće količine vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari i na drugi način sebi i drugima pribavljali u posjed vatreno oružje čije nabavljanje građanima nije dozvoljeno. Okrivljenog S. K. tereti se i da je od 1. srpnja 2004. do 18. listopada 2008. u Rijeci, u osam navrata počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave odnosno da je nevjerodostojnu svjedodžbu o završnom ispitu Škole za cestovni promet iz Zagreba predočio kao dokaz o stečenom IV. stupnju obrazovanja prilikom zapošljavanja.
Protiv trojice okrivljenika S. K., A. D. i K. D. predloženo je određivanje pritvora temeljem odredbe čl. 102. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.