Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijet optužni prijedlog protiv M. M. (1987.) zbog prijevare, tri krivotvorenja isprave i posebnih slučajeva krivotvorenja te nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je sucu za mladež Općinskog suda u Osijeku optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina M. M. (1987.) zbog počinjenja kaznenog djela prijevare iz čl. 224. st. 1. i 4. Kaznenog zakona, tri kaznena djela krivotvorenja isprave iz čl. 311. st. 1. KZ-a i posebnih slučajeva krivotvorenja iz čl. 313. st. 2. KZ-a te nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača iz čl. 230. st. 1. KZ-a. (6. 11. 2008.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je prema unaprijed stvorenoj namjeri da dođe do protupravne imovinske koristi, na jednom službenim dopisu kojim traži sredstva donacije od jedne zaklade izmijenio broj žiro računa kluba kome su sredstva bila namijenjena te je upisao broj žiro računa svoje udruge. Time je doveo u zabludu odgovornu osobu zaklade koja je prethodno odobrila donaciju klubu, pa je ona, pogrešno držeći da uplaćuje sredstva na njihov račun, uplatila 45.000,00 kuna na račun udruge. Okrivljenika se tereti da je navedeni novac, prema unaprijed stvorenoj namjeri, potrošio na svoje osobne potrebe, a nakon čega je, kako bi prikrio ovu prijevaru, u ime zaklade i kluba izradio niz lažnih isprava. Također, pretragom računala okrivljenika utvrđeno je da je okrivljenik bez licence koristio operativni sustav Windows XP tvrtke Microsoft.