Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijeta žalba protiv presude kojom je L. P. osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 31 godine

Županijski sud u Splitu donio je presudu kojom je proglasio krivim hrvatskog državljanina L. P. (1982.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91 t. 3. i 5. Kaznenog zakona počinjenog na osobito okrutan način i radi prikrivanja kaznenog djela silovanja u pokušaju, za koje mu je utvrdio kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 28 godina, te zbog kaznenog djela silovanja u pokušaju iz čl. 188 st. 1. u svezi s čl. 33 st. 1. i 2. Kaznenog zakona, za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.
Sud je, primjenom odredaba o stjecaju, optuženika osudio na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 31 godine, a u koju je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru koji je produljen do pravomoćnosti presude. (7. 11. 2008.)
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu protiv te je presude podnijelo žalbu zbog povrede Kaznenog zakona smatrajući kako je kazneno djelo teškog ubojstva počinjeno i na krajnje podmukao način te zbog odluke o kazni predlažući izricanje strože kazne dugotrajnog zatvora u maksimalnom trajanju.