Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv I. K. zbog teškog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina I. K. (1969.) zbog počinjenja dvaju kaznenih djela u stjecaju, odnosno kaznenog djela protiv života i tijela - teškog ubojstva i kaznenog djela protiv javnog reda - nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. (7. 11. 2008.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je oko 22,30 sati 9. svibnja 2008. u mjestu Gornje Ogorje u zaseoku Kokeze, u cilju da liši života M. B. (1953.) s kojim nije imao nikakvih prepirki i sukoba ali čije su obitelji od ranije bile u netrpeljivim odnosima, pričekao ispred dvorišta njegove kuće, i po povratku M. B. kući, prišao vozilu i prema njemu iz automatske puške ispalio više streljiva. Uslijed više zadobivenih rana M. B. je preminuo na mjestu događaja, a okrivljenik je njegovo tijelo odvukao na zemljanu površinu, udario ga više puta čekićem te potom polio benzinom i zapalio, nakon čega je benzinom polio i zapalio osobno vozilo te u prizemlje kuće ispalio nekoliko hitaca.
Ujedno ga se tereti i da je u kući u kojoj je stanovao te u kući u Gornjem Ogorju držao automatsku pušku, lovačku pušku, tri pištolja i veću količinu raznog streljiva za puške i pištolje te veće količine različitih eksplozivnih tvari, četiri ručne bombe i tromblonsku minu a sve mu je oduzeto prilikom pretrage kuća.
Protiv okrivljenika je predloženo produljenje pritvora zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela.