Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podnijet istražni zahtjev protiv 41- godišnjaka zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu istražni zahtjev protiv 41-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173 st. 2., 4. i 1. te nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335 st.1 Kaznenog zakona. (13. 11. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od kolovoza do 11. studenog 2008. u svojoj kući u naselju Logorište, odnosno u posebno izgrađenom i opremljenom prostoru na tavanu posijao 23 sjemenke konoplje – marihuane te da je biljke njegovao posebnom električnom instalacijom i uzgojio ih do visine od 0,15 do 1,5 metara u plastičnim posudama a od kojih je trebao dobiti oko dva kilograma opojne droge. Osnovano se sumnja da je u namjeri da si omogući proizvodnju opojne droge marihuana nabavio više reflektirajućih i grijaćih lampi raznih vrsta i snaga te ventilator i grijalicu instalirajući svu tu opremu na tavanu radi sadnje sjemenki konoplje, te da je u svojoj kući za svoje potrebe posjedovao opojnu drogu marihuana pakiranu u paketiću od 10,2 grama, paketiću od 1,5 grama te u staklenci sa 13,1 gramom droge.
Postoji osnovana sumnja i da je, protivno čl. 10. Zakona o oružju, u svojoj kući posjedovao više komada ručnih bombi M-75, skraćenu vojničku pušku M-48 sa streljivom, dva komada detonirajućih kapsli i metar sporogorećeg štapina.
U istražnom zahtjevu predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. toč. 4. Zakona o kaznenom postupku.