Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv I. P. zbog pokušaja teškog ubojstva, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i prijetnje

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je 30. listopada 2008. optužnicu protiv I. P. (1980.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91 st. 1. t. 2. u vezi čl. 33. Kaznenog zakona, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335 st. 1. KZ-a i prijetnje iz čl. 129 st. 2. KZ-a sve u vezi čl. 60 KZ-a. (17. 11. 2008.)
Optužnicom se okrivljenika tereti da je oko 11,47 sati 14. srpnja 2008. ispred kuće u karlovačkoj Ulici Ivana Meštrovića, tijekom vožnje u osobnom vozilu kojim je upravljala njegova nevjenčana supruga D. M., iako je znao da je ona u osmom mjesecu trudnoće, aktivirao eksplozivnu napravu u cilju da je usmrti. Napravu je sam ručno izradio i držao u jednoj torbici, no s obzirom na nedostatnu količinu eksploziva D. M. je pri eksploziji zadobila lake tjelesne ozljede. Ujedno ga se tereti da je istog dana u stanu u kojem boravi u Ulici V. Mačeka, suprotno odredbi čl. 7 st. 1. t. 1. Zakona o oružju, posjedovao automatsku pušku M-70 sa dva okvira od po 30 komada streljiva, upaljač za protupješadijsku minu PM-2, eksploziv TNT, sporogorući štapin te ekspolozivnu napravu ručne izrade.
Tereti ga se i da je oko 23 sata 15. svibnja 2008. u obiteljskoj kući u Belajskim Poljicima s automatskom puškom u ruci zaprijetio svojoj nevjenčanoj D. M. i njenoj majci.