Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Potpisan Ugovor o donaciji sredstava

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić u ime Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Catharina Maria Trooster u ime Države Nizozemske potpisali su danas Ugovor o donaciji 73.000,00 eura koje Država Nizozemska daje Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske za uspostavu IT sustava u procesuiranju ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti. (12. 12. 2008.)
Donacija će biti upotrijebljena radi kupnje hardvera i softvera, adaptacije i održavanja softvera i povezanih aktivnosti s ciljem izgradnje baze podataka ratnih zločina, sukladno zaključcima konferencija tužitelja iz zemalja u regiji koje su održane tijekom 2007. i 2008. godine na Hvaru i Brijunima.
Na tim konferencijama tužitelji iz regije su preuzeli obvezu izrade baze podataka ratnih zločina koja će pomoći u procesuiranju počinitelja kaznenih djela ratnih zločina, razmjeni prikupljenih podataka i dokaza za sve ratne zločine počinjene na teritoriju Republike Hrvatske i izvan nje te suradnji zemalja u regiji u procesuiranju ratnih zločina. Potpisan Ugovor o donaciji sredstava