Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu
Podnijet istražni zahtjev protiv 59-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu podnijelo je Istražnom centru Županijskom sudu u Puli istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1949.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. Kaznenog zakona. (19. 12. 2008.)
Postoji osnovana sumnja da je 59-godišnjak u 4.15 sati 11.prosinca 2008. na Trgu Pod lipom 1 u Pazinu čekićem razbio staklo na ulaznim vratima zgrade u kojoj se nalazi i Boćarska dvorana te kroz otvor u predvorje dvorane ubacio za sada točno neutvrđenu eksplozivnu napravu koja je odmah potom eksplodirala. U predvorju je oštećen unutarnji prostor ispred ulaza u ugostiteljski objekt i televiziju te osobna vozila marke Fiat Tempra i Opel Corsa parkirana na parkirališnom prostoru u dvorištu Policijske postaje Pazin koje se nalazi neposredno do zgrade u kojoj je dvorana. Uslijed eksplozije prouzrokovana je veća materijalna šteta u za sada točno neutvrđenom iznosu.
Predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku.