Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Kninu
Podignuta optužnica protiv I. B. zbog teške tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Kninu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Kninu optužnicu protiv hrvatskog državljanina I. B. (1976.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz čl. 99 st. 1., 2. i 3. Kaznenog zakona. (30. 12. 2008.)
Okrivljenika se optužnicom tereti da je oko 4 sata 21. rujna 2008. u disko baru R1 u Kninu, vidjevši da se N. L. i I. V. naguravaju, prišao s leđa I. V. te pristajući da ga teško tjelesno ozlijedi, udario ga dva puta šakom u glavu (zatiljak). Kada se oštećeni I. V. okrenuo, okrivljenik ga je šakom udario u usta te je on pao udarivši zatiljnim dijelom glave u tlo i zadobio tešku i po život opasnu ozljedu (prijelom kostiju lubanje, sljepoočne i tjemene kosti lijevo te nagnječenje mozga) uslijed koje je 26. rujna 2008. preminuo u KBC-u Split.
Protiv okrivljenika je predloženo produljenje pritvora temeljem čl. 102 st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku te je vijeće Općinskog suda u Kninu donijelo rješenje o produljenju pritvora.