Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podnijet istražni zahtjev protiv četiri osobe zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku istražni zahtjev protiv četvoro hrvatskih državljana (1964., 1967., 1973. i 1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173 st. 2. Kaznenog zakona. (20. 1. 2009.)
Postoji osnovana sumnja da je prvosumnjičenik od srpnja 2008. do siječnja 2009. godine u Šibeniku u više navrata većem broju osoba prodavao opojnu drogu kokain za iznos od 600,00 kuna za jedan gram, a da su ostali osumnjičenici od njega kupovali drogu i prodavali ju većem broju osoba.
Osnovano se sumnja da je jedan osumnjičenik počinio i kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz st. 4 budući da su policijski službenici prilikom pretrage obiteljske kuće pronašli kod njega i više desetaka sjemenki indijske konoplje dok se jednog osumnjičenika sumnjiči i za počinjenje istog kaznenog djela iz st. 1, odnosno kod njega je pronađeno 0,9 grama opojne droga kokain.
U istražnom je zahtjevu protiv trojice osumnjičenika predloženo određivanje pritvora temeljem čl. 102 st. 1. toč. 2 i 3 Zakona o kaznenom postupku.