Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Dubrovniku istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana (1982. i 1962.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173 st. 2. Kaznenog zakona. (20. 1. 2009.)
Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik tijekom ožujka 2007. godine iz Južne Amerike u Europu prenio brodom 40 kg kokaina, a da ga je na to potaknuo drugoosumnjičenik.
Protiv naknadno uhićenog hrvatskog državljanina (1957.) također je podnijet istražni zahtjev zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pomaganja pri zlouporabi opojnih droga iz čl. 173 st. 2. Kaznenog zakona u svezi sa čl. 38 KZ-a, odnosno da je za osumnjičenika koji je prenio navedenu opojnu drogu preuzeo i prenosio novac.
Protiv prvoosumnjičenika i drugoosumnjičenika je određen pritvor temeljem čl. 102 st. 1. t. 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku, dok je protiv naknadno osumnjičene osobe pritvor određen temeljem čl. 102 st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.