Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Poduzete su sve potrebne radnje radi zaštite pomorskog dobra kojim upravlja i vodi brigu Republika Hrvatska

Povodom medijskih istupa Građanske inicijative "Svi za Pirovac" i podnesene peticije, a u kojima se traži postupanje državnog odvjetništva u vezi montažnog objekta Poljoprivredne zadruge Pirovčanka, priopćujemo kako je Građansko-upravni odjel Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku još 2005. godine poduzeo sve potrebne radnje iz svoje nadležnosti radi zaštite pomorskog dobra kojim upravlja i vodi brigu Republika Hrvatska. (20. 3. 2009.)
Uredbom Vlade Republike Hrvatske o određivanju granice pomorskog dobra na dijelu K.O. Pirovac utvrđena je granica pomorskog dobra te je u obuhvatu granice i predmetna zgrada. Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku još je u travnju 2005. godine podnijelo prijedlog nadležnom sudu za upis odnosne čest.zgr. 608 K.O. Pirovac u status pomorskog dobra. Spomenuti prijedlog još nije riješen, a državno odvjetništvo tek po provedenom upisu može dalje postupati u smislu podnošenja tužbe za stjecanje bez osnove.
S obzirom na česticu čest.zgr. 931 koju koristi PZ Zadruga, a također je spomenuta u peticiji Građanske inicijative "Svi za Pirovac", napominjemo da smo nakon podnesene tužbe ishodili pravomoćnu presudu te podnijeli sudu prijedlog radi uknjižbe pomorskog dobra na toj čestici.