Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Obiđene lokacije u Ključu Brdovečkom i nedaleko mjesta Javorje

U sklopu provođenja izvida u svezi postojanja masovnih grobnica na području Zaprešića i okolice, Županijska državna odvjetnica u Velikoj Gorici te njen zamjenik su zajedno sa načelnikom Policijske postaje Zaprešić i djelatnicima Odjela općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke obišli danas lokacije na predjelu Gmajna u Ključu Brdovečkom te Ostrašova njiva nedaleko mjesta Javorje. (7. 4. 2009.)
Prema dosad prikupljenim podacima proizlazi te se procjenjuje da bi na lokaciji Ostrašova njiva bio sahranjen veći broj osoba dok se na području Gmajna radi o točno neutvrđenom broju.
S obzirom i na današnji obilazak te dosad prikupljene podatke, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici zajedno sa Odjelom općeg kriminaliteta PU zagrebačke te PP Zaprešić nastavlja provoditi izvide kako bi Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici poduzelo sve zakonom propisane radnje radi utvrđivanja kako počinitelja kaznenih djela tako i žrtava koje su pokopane na spomenutim lokacijama.