Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podignuta optužnica protiv I. A. zbog pronevjere i krivotvorenja službene isprave

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je pred Općinskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina I. A. (1987.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv službene dužnosti – pronevjere iz čl. 345. st. 1. i 3. Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv vjerodostojnosti isprava - krivotvorenjem službene isprave iz čl. 312. st. 1. KZ-a. (6. 5. 2009.)
Optužnicom mu se stavlja na teret da je kao komercijalist jednog trgovačkog društva od veljače 2008. godine do veljače 2009. godine u Osijeku, u nakani stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi, prisvojio veću količinu motornih ulja i rabljenih vozila koja su mu bila povjerena radi daljnje prodaje. Također, tereti ga se i da je prisvojio novac dobiven kao predujam za prodane rabljene strojeve.
Opisanim kaznenim djelom pribavio si je nepripadnu imovinsku korist u iznosu od oko milijun i 800 tisuća kuna. Tereti ga se da je potom, u namjeri prikrivanja manjka i otežanog otkrivanja počinjenog djela, sastavljao lažne naloge za otpremu robe i lažne račune.