Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Požegi
Najavljena žalba na presudu kojom je B. G. osuđen na tri godine zatvora zbog zlouporabe opojnih droga

Povodom optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Požegi, Županijski sud u Požegi donio je nepravomoćnu presudu kojom je hrvatskog državljanina B. G. (1967.) proglasio krivim zbog počinjenog kaznenog djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom – zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona, te mu izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine, uz koju je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti iz čl. 76. KZ-a, a produljen mu je i pritvor. (8. 5. 2009.)
Optuženog B. G. tereti se da je 12. siječnja 2009. u Bosanskom Brodu od nepoznatog dobavljača kupio heroin, dijelom za vlastite potrebe, a dijelom za prijatelja i preprodaju u količini od oko 100 grama, i sakrivši ju u analni otvor prenio ju preko graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu, dok je dio (oko 60-ak grama) dao prijatelju, a ostatak droge (35,43 grama), za sebe i preprodaju donio u Požegu. Nakon što su ga policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske zaustavili zbog sumnje da posjeduje drogu radi prodaje, on im ju je dobrovoljno i predao.
Budući da je optuženik evidentirani ovisnik i od uhićenja se nalazi u pritvoru, Vijeće mu ga je produljilo, a Županijsko državno odvjetništvo u Požegi će uložiti žalbu po primitku pismenog otpravka presude.