Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sinju
Odbačene kaznene prijave podnijete u ime Dalmatinke Nove d.d. Sinj protiv nekoliko osoba

Općinsko državno odvjetništvo u Sinju odbacilo je kaznene prijave podnijete u ime Dalmatinke Nove d.d. Sinj preko predsjednika Uprave protiv I. R. (1953.) zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl. 129. st. 2. Kaznenog zakona i narušavanja nepovredivosti doma iz čl. 122. st. 2. KZ-a te protiv Z. V. (1963.), A. P. (1953.), M. Š. (1975.), Z. B. (1960.), M. J. (1960.) i J. B. (1958.) zbog kaznenog djela narušavanja nepovredivosti doma iz čl. 122. st. 2. Kaznenog zakona. (29. 5. 2009.)
Nakon provedene predkaznene obrade putem Policijske postaje u Sinju odnosno neposredno od Općinskog državnog odvjetništva, iz sadržaja prikupljenih podataka razvidno je kako prijavljene osobe nisu počinile prijavljena kaznena djela.
U konkretnom slučaju je utvrđeno kako je suvlasnik trgovačkog društva a koje je vlasnik nekretnina, odnosno vrata ograde kroz koju su ušli radnici, kao i prostora sve do vrata prostorija tvornice Dalmatinka Nova d.d. Sinj, na traženje predstavnika sindikata dozvolio korištenje nekretnina. Motiv prijavljenika – radnika Dalmatinke Nove da uđu u tvornicu je bio otići do prostorija uprave i zatražiti određene podatke u svezi njihovih povrijeđenih prava iz rada. Kako su vidjeli otvoren pogon, ušli su u njega nakon čega su samoinicijativno i izašli bez da su otišli u prostoriju uprave tvornice. 
Prijavljeni A. P. i TV izvjestiteljica M. Š. obavljali su svoj zadatak, odnosno izvještavali javnost o javnom prosvjedu radnika Dalmatinke Nove d.d. Sinj, koji je organiziran sukladno pozitivnim propisima. U postupanju I. R. nema obilježja prijavljenog kaznenog djela prijetnje budući da je iz prikupljenih podataka razvidno kako ona nije prijetila konkretno određenoj osobi.