Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podignuta optužnica protiv V. H. zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina V. H. (1957.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90. Kaznenog zakona u svezi čl. 33. KZ-a, kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz čl. 99. st. 1. KZ-a i kaznenog djela prijetnje iz čl. 129. st. 2. KZ-a. (1. 7. 2009.)
Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je oko 17,50 sati 19. svibnja 2009. u dvorištu obiteljske kuće u mjestu Zamladinec, a nakon verbalnog napada na suprugu, uzeo pušku domaće izrade te cijev puške prislonio na suprugino čelo no do realizacije ubojstva nije došlo jer ga je spriječila kćer. Tereti ga se da je supruzi nanio tešku tjelesnu ozljedu a ujedno ga se tereti i da je svojoj kćeri uputio riječi prijetnje.
Okrivljenik se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Bjelovaru od 20. svibnja 2009., a u optužnici je predloženo produljenje pritvora temeljem čl. 102. st. 1. toč. 3. ZKP-a (opasnost da će puštanjem na slobodu dovršiti pokušano kazneno djelo ubojstva).