Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podnijet zahtjev za proširenje istrage protiv tri osobe zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu zahtjev za proširenje istrage protiv troje hrvatskih državljana od kojih je protiv jednog istraga već u tijeku (1984.) te protiv dvojice novih osumnjičenika (1968. i 1970.) zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, krivotvorenja isprava, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti u pokušaju i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. (3. 7. 2009.)
Osnovano se sumnja da je osumnjičenik (1968.) kontinuirano prodavao  drogu pa je tako u više navrata nakon prethodnog dogovora drogu donosio iz Zagreba u Karlovac gdje su ju kupovali osumnjičenici (1984. i 1970.) radi daljnje prodaje na području Karlovca. Osnovano se sumnja da je 41-godišnjak počinio i kazneno djelo krivotvorenja isprava jer je zatečen u posjedu 35 kreditnih kartica za koje je znao da su neoriginalne a pribavio ih je radi stavljanja u opticaj kao sredstvo plaćanja prilikom kupnje robe. Budući da je 41-godišnjak prilikom uhićenja pružio otpor policijskim službenicima, no uspješno je svladan, osnovano se sumnja da je počinio i kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti u pokušaju. Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnjak, osim kupnje droge radi daljnje prodaje, počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.
Kako iz dokaza u spisu nedvojbeno proizlazi da je 41-godišnjak prilikom uhićenja pokušao pobjeći, da postoji opasnost od utjecaja na svjedoke te da se kontinuirano bavio preprodajom droge (i teških droga), predloženo je da se temeljem čl. 102. st. 1. t. 1., 2. i 4. ZKP-a protiv njega odredi pritvor.