Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Valpovu
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog prijetnje i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Valpovu podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskih državljana (1979. i 1980.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje iz čl. 129. st. 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. KZ-a, te da je prvoosumnjičeni počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 1. KZ-a, odnosno da su oko 13,10 sati 5. srpnja 2009. u Šagu osobnim automobilom presreli H. T. (1983.) i prijetili mu smrću te da su se odvezli pred njegov ugostiteljski objekt i uz prijetnje iz automatske puške, čije držanje građanima nije dopušteno, ispalili najmanje dvadeset hitaca ugrozivši sigurnost mještanke u blizini lokala i mještanina ispred kuće. (8. 7. 2009.)
U istražnom je zahtjevu protiv obojice osumnjičenika predloženo određivanje pritvora zbog ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.