Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu
Podnijet istražni zahtjev protiv 26-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. Kaznenog zakona. (17. 7. 2009.)
Osnovano se sumnja da je 26-godišnjak oko 23 sata 15. srpnja 2009. pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,88 g/kg), te pristajući da vožnjom u takvom stanju ugrozi druge sudionike u prometu, upravljao osobnim automobilom Ul. Franje Jurinca u Ivanić Gradu. Sumnja se da je zbog alkoholiziranosti izgubio kontrolu nad automobilom i prelaskom na lijevu stranu kolnika prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljao D. B. i koji je zadobio teške tjelesne ozljede glave i tijela uslijed kojih je preminuo u KB Dubrava.
Osumnjičenik je zadržan temeljem rješenja istražnog suca, a u istražnom je zahtjevu predloženo da se protiv osumnjičenika odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. toč.3. ZKP-a budući da je osumnjičenik već prekršajno prijavljivan i kažnjavan.