Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Đakovu
Podignuta optužnica protiv L. J. zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Đakovu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim sudom u Đakovu optužnicu protiv hrvatskog državljanina L. J. (1956.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 1. i 3. Kaznenog zakona. (17. 7. 2009.)
Optužnicom se okrivljenom L. J. stavlja na teret da je oko 18,15 sati 9. lipnja 2009. u Gorjanima upravljao neregistriranim i tehnički neispravnim osobnim automobilom te bez položenog vozačkog ispita i nedopuštenom i neprilagođenom brzinom od 74 km/h. Uslijed navedenih propusta prednjim je dijelom vozila udario šestogodišnjeg dječaka koji je prelazio cestu s desne na lijevu stranu pri čemu je dječak zadobio niz teških i po život opasnih ozljeda zbog kojih je preminuo na mjestu događaja.
Okrivljenik je pritvoren i nalazi se u Zatvoru Osijek te je predloženo produljenje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela budući da je do sada višestruko prekršajno kažnjavan zbog vožnje tehnički neispravnim vozilom i bez položenog vozačkog ispita.