Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnijet još jedan zahtjev za proširenje istrage protiv inženjera Vodnogospodarskog odjela za vodno područje sliva Save Hrvatskih voda zbog tri zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti

Protiv hrvatskog državljanina (1953.), u tijeku je istraga zbog 16 kaznenih djela zlouporabe obavljana državne vlasti i jednog kaznenog djela primanja mita. Protiv njega je podnijet novi istražni zahtjev Županijskom sudu u Zagrebu zbog osnovane sumnje da je počinio još tri kaznena djela zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti (13. 4. 2007.)
Osnovano se sumnja da je osumnjičenik, u svojstvu samostalnog inženjera, u Vodnogospodarskom odjelu za vodno područje sliva Save Hrvatskih voda; ovlašten za rješavanje i potpisivanje u upravnim stvarima u prvom stupnju za predmete i poslove koji se odnose na izdavanje vodopravnih uvjeta, suglasnosti i dozvola te zadužen za vođenje postupka izdavanja vodopravne dozvole; u tri navrata, tijekom 2001., 2002. i 2006. godine, u Bjelovaru i Čakovcu, tražio od direktora raznih trgovačkih društava da za izradu potrebne dokumentacije za izdavanje vodopravnih dozvola i dozvolbenih naloga angažiraju tvrtku u vlasništvu njegove supruge a u cilju da toj tvrtki pribavi materijalnu korist.
Oni su na taj način i postupali čime je tvrtki njegove supruge pribavljena korist od najmanje 77.400 kuna.