Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podignuta optužnica protiv tri osobe zbog zlouporabe opojnih droga

Odsjek USKOK-a u Osijeku, nakon provedene istrage, podigao je pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (1982., 1977. i 1982.) zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga. (27. 4. 2007.)
Optužnicom ih se tereti da su se od početka veljače do početka ožujka 2007. godine, u Boboti i Silašu u Hrvatskoj i u Novom Sadu u Srbiji, udružili kako bi zajednički nabavljali marihuanu u Srbiji i prevozili ju te dalje prodavali na ilegalnom narko-tržištu u Hrvatskoj.
Tako je prvookrivljenik, prema prethodnom dogovoru s drugom dvojicom okrivljenika, krajem veljače 2007. godine kupio u Srbiji oko dva kilograma marihuane koju je u Novom Sadu, radi prevoženja u Hrvatsku, predao trećeokrivljeniku. Ovaj ju je potom upakiranu u četiri paketa sakrio u ventilacijski otvor ispred suvozačkog sjedala osobnog vozila i prevezao u Hrvatsku, gdje ju je predao drugookrivljeniku koji mu je isplatio 750 kuna.
Početkom ožujka 2007. godine prvookrivljenik je isto tako u Srbiji kupio oko 3,8 kilograma marihuane koju je u Novom Sadu, radi prijevoza u Hrvatsku, predao trećeokrivljeniku. Ovaj je marihuanu, upakiranu u osam paketa, sakrio u osobni automobil i uputio se u pravcu Hrvatske radi predaje droge drugookrivljeniku, ali je istog dana u večernjim satima uhićen na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Erdut.
Prvookrivljenik se nalazi u bijegu i za njim je raspisana tjeralica, a protiv drugog i trećeg okrivljenika, koji se nalaze u pritvoru, predloženo je produljenje pritvora.