Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podignuta optužnica protiv tri osobe zbog zlouporabe opojnih droga

USKOK je podigao optužnicu pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv hrvatske državljanke (1985.) i dvojice hrvatskih državljana (1980. i 1977.) zbog zlouporabe opojnih droga (27. 4. 2007.)
Okrivljenike se optužnicom tereti da su se od početka 2007. do 13. ožujka 2007., u Zagrebu, udružili s još jednom nepoznatom osobom radi preprodaje heroina na ilegalnom narko-tržištu.
Prvookrivljenik je svakih pet dana s nepoznatom osobom dogovarao kupovinu heroina u količini od 50 grama za iznos od 10.000 kuna. Heroin su preuzimali prvo i trećeokrivljenik a potom su ga svi zajedno u stanu prvookrivljenika vagali i prepakiravali u manje paketiće, nakon čega su ga isporučivali konzumentima na području Zagreba. U navedenom razdoblju su isporučili najmanje 700 grama heroina za iznos od najmanje 182.000 kuna. U stanu prvookrivljenika je 13. ožujka 2007. pronađeno 28 grama heroina, 85 Heptanon tableta kao i digitalna analitička vaga te 30 plastičnih vrećica namijenjenih za pakiranje heroina radi isporuke krajnjim konzumentima.
Protiv prvookrivljenika koji je u bijegu i za kojim je raspisana tjeralica, predloženo je određivanje pritvora, a u odnosu na drugookrivljenicu koja se nalazi u pritvoru predloženo je produljenje pritvora.