Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podignuta optužnica protiv trojice okrivljenika zbog zlouporabe opojnih droga

Odsjek USKOK-a u Rijeci podigao je optužnicu pred Županijskim sudom u Rijeci protiv trojice hrvatskih državljana (1983., 1986. i 1985.) zbog zlouporabe opojnih droga (5. 7. 2007.)
Okrivljenike se tereti da su se od ožujka do listopada 2006. godine, u Rijeci, udružili u zajedničko djelovanje radi nabave droge amfetamin i ecstasy i daljnje preprodaje na ilegalnom narko-tržištu u Rijeci i Opatiji.  Prvookrivljenik je od nepoznate osobe u Zagrebu u više navrata kupio najmanje 1670 grama amfetamina i 2240 tableta ecstasy. Drogu je osobnim automobilom prevozio iz Zagreba u Rijeku gdje je dio droge predavao drugookrivljeniku a dio trećeokrivljeniku. Drugookrivljeniku je u 20 navrata predao ukupno 440 grama amfetamina i 1000 tableta ectasya, a ovaj je potom amfetamin prepakiravao u paketiće od 1 grama. Najmanje jedanput tjedno prvookrivljenik je drogu predavao trećeokrivljeniku i tako mu u navedenom razdoblju predao ukupno 640 grama amfetamina i 640 tableta ecstasya. Drugookrivljenik i trećeokrivljenik su drogu prodavali nepoznatim konzumentima u jednom disko klubu i to po cijeni od 100 kuna za gram amfetamina i 40 kuna za jednu tabletu ecstasya. Prema predhodnom dogovoru, odmah po obavljenoj prodaji droge, oni su dobiveni novac predavali prvookrivljeniku. Tako mu je trećeokrivljenik predao 89.600 kuna a drugookrivljenik mu je predao 62.000 kuna, a dio novca je zadržao za sebe.
Drugookrivljenik se tereti da je počinio još jedno kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. On je krajem prosinca 2006. godine u iznajmljenoj vikendici na Malom Platku dao društvu u kojem se nalazilo šest osoba na uživanje razne vrste droga i to amfetamin, kokain i drogu MDMA. U siječnju 2007. godine, u Rijeci je kod njega pronađeno više paketića navedenih droga.
Protiv prvookrivljenika, koji se nalazi u pritvoru, predloženo je produženje pritvora.